Korrekt børstning af tænder

behandlinger

 

Derfor er det vigtigt

Gode vaner i forhold til tandbørstning skal holdes ved lige hver eneste dag, også selvom du synes, at du har flotte, hvide tænder. De fleste unge mennesker har pæne tænder, og skænker derfor ikke tandbørstning mange tanker, men dine tænders fremtidige sundhed afhænger af, hvor godt du har passet på dem gennem hele dit liv. Hvis du springer tandbørstningen over, eller ikke gør det korrekt, vil bakterier og madrester sætte sig fast mellem dine tænder. Disse bakterier vil på sigt føre til dannelse af syre, som langsomt vil ætse tænderne op.

Mangel på tandbørstning kan føre til paradentose og huller, særligt hvis du supplerer sin kost med sukkerrige mad- og drikkevarer. Derfor er det af allerstørste vigtighed, at du lærer at børste tænder rigtigt, og at du husker at børste hver evig eneste dag. Du skal se på dine tænder som vigtige investeringer, som du skal sørge for at passe og pleje, så du kan have glæde af dem hele livet. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du børster dine tænder korrekt, så læs med her:

De tre vigtigste råd

Det første du skal gøre at vælge den rette tandbørste og den rette tandpasta. Tandbørsten skal passe præcis til din mund, så du uden besvær kan nå alle dine tænder – også indersiden. Som udgangspunkt bør du altid vælge en fleksibel tandbørste med bløde børstehår. I forhold til tandpasta bør du gå efter en variant med rigeligt flour i, da dette styrker tænderne og mindsker risikoen for huller.

Når du har fundet den rigtige tandbørste og den rigtige tandpasta er det vigtigt, at du husker at børste dine tænder i to gange to minutter hver dag. De fleste foretrækker at børste deres tænder efter morgenmaden og lige inden de går i seng. Det er dog vigtigere, at du husker at børste tænder to gange dagligt, end at du gør det på det præcis samme tidspunkt hver eneste dag.

Når du børster dine tænder, er det vigtigt, at du ikke bare skurrer tandbørsten voldsomt frem og tilbage over tænderne. Du skal i stedet bruge bløde, runde bevægelser, så du undgår ømt tandkød og blod når du spytter ud.

Hvis du følger disse tre råd, er du godt på vej mod sunde tænder, men husk på, at det ikke er nok at børste tænder. For at fjerne alle bakterier, skal du også jævnligt bruge tandtråd, og sørge for at møde op til dine tandeftersyn hos tandlægen.

TIDSBESTILLING

Bestil din tandlægetid online via dette link: Bestil tid her Afbud og Udeblivelse Hvis du er forhindret til at møde op til den aftalte tid, er det vigtigt for os at du melder afbud hurtigst muligt- og senest dagen før inden kl. 12.00 via telefon.

BLIV KONTAKTET

Skriv til os her og vi kontakter dig hurtigst muligt!
66 11 12 81 66 11 12 81