Hvilke behandlinger skal udføres af en specialtandlæge?

I forbindelse med de fleste tandspørgsmål og –kvaler er det ofte nok at konsultere og få behandling af en almen praktiserende tandlæge. Det kan dog ske, at man oplever lidt større problemer med tænderne, og at disse problemer ligger uden for almindelige tandlægers kompetenceområder. Her kommer specialtandlæger imidlertid ind i billedet. Specialtandlæger foretager højt specialiserede behandlinger, der ligger udover hvad en almindelig tandlæge kan tilbyde.

Specialiseret efteruddannelse

For at opnå titlen som specialtandlæge, som kun omkring 175 personer i Danmark kan bryste sig af, skal man, foruden en almindelig tandlægeuddannelse, gennemgå en tre- eller fem-årig efteruddannelse. Tilladelse til endeligt at betegne sig som specialtandlæge gives af Sundhedsstyrelsen.

I Danmark findes der to typer specialtandlæger, der arbejder indenfor hvert sit område: specialtandlæge i ortodonti og speciallæge for kæbe-, mund- og tandkirurgi. Odontologi-specialiseringen er resultatet af en tre-årig efteruddannelse i det, der er i daglig tale er bedre kendt som tandregulering. Specialtandlægerne inden for odontologi er altså eksperter i regulering af tænder ved forskellige typer af bøjler og skinner.

Det andet område inden for specialtandlæger er kirurgiske indgreb i mund, tænder og kæbe. Efteruddannelsen indenfor dette specialefelt varer hele fem år, og herefter er specialtandlægen i stand til lave indgreb overfor rodspidsbetændelse, mundslimhindelidelser, visdomstænder, knoglekonstruktioner, tandimplantater samt sygdomme i kæber.

Specialtandlæge i Odense hos Tand+ Tandklinik

I vores egen klinik i Odense, har vi vores egen specialtandlæge i tand-, mund- og kæbekirurgi, Esben Aagaard. Esben har siden 2011 været ansat på klinikken og udfører dagligt avancerede kirurgiske indgreb og behandlinger. Esben udfører blandt andet følgende behandlinger:

Har du behov for behandling af en specialtandlæge i Odense og omegn til ovenstående behandlinger, hjælper vi dig meget gerne. Vi sætter en ære i sammensætte lige netop den behandling, der afhjælper dit specifikke problem. Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale eller tidsbestilling.

TIDSBESTILLING

Bestil din tandlægetid online via dette link: Bestil tid her Afbud og Udeblivelse Hvis du er forhindret til at møde op til den aftalte tid, er det vigtigt for os at du melder afbud hurtigst muligt- og senest dagen før inden kl. 12.00 via telefon.

BLIV KONTAKTET

Skriv til os her og vi kontakter dig hurtigst muligt!
66 11 12 81 66 11 12 81